Ένας πολύ ευρύς τομέας με απαιτητικές ανάγκες όσον αφορά την ποιότητα του νερού. Για τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί απαιτείται χαμηλή αγωγιμότητα νερού για την ατμοπαραγωγή, τους εξατμιστικούς συμπυκνωτές, τον καθαρισμό γραμμών εμφιάλωσης, και το CIP. Για τα κονσερβοποιημένα προϊόντα απαιτείται υψηλής ποιότητας νερό κυρίως ως συστατικό του τελικού προϊόντος καθώς και για την ατμοπαραγωγή. Για τις ζυθοποιίες, τα αναψυκτικά και τους χυμούς φρούτων, απαιτείται νερό με μέτριο pH, σκληρότητα, αγωγιμότητα και ελεγχόμενη αλκαλικότητα απαιτείται καθώς είναι κρίσιμο συστατικό του τελικού προϊόντος.